NL     FR     EN

Nieuws

04/02/2015

Gentle Van Equinta, dochter van Candy, stilaan klaar voor grote werk


En van de blikvangers op stal Equinta is ongetwijfeld de bloedgemaakte merrie Gentle Van Equinta.

Gentle is een dochter van Candy, het springfenomeen onder Pieter De Vos. Candy heeft reeds een indrukwekkend palmares en won onder meer eind 2013 de prestigieuze GP van Calgary. Na een rustperiode maakte ze vorig weekend haar come back en werd meteen vierde in de GP van Amsterdam. Het neefje van Candy, Dixson (onder Ian Millar) won vorig jaar dezelfde GP van Calgary en nam zeer succesvol deel aan het WK 2014 te Caen. Ook 2015 begon hij goed met oa een GP overwinning in Wellington.
Verder komen uit deze stam toppers zoals Millar, Uheer, Britt en Indiana Van HD (deze laatste is net als Gentle een dochter van Candy en werd onlangs op de veiling "jumping talent sale" afgeklopt op 150.000 euro)

Gentle zelf werd laat in de sport ingezet en debuteerde eind vorig jaar veelbelovend op niveau 140 cm (onder Glenn Praet). Afgelopen maanden werd hard getraind en ze lijkt nu klaar voor het grotere werk. De laatste drie voorbereidingswedstrijden op 130cm werkte ze foutloos af en ze zal nu verder toegewerkt worden naar GP niveau.
Terzelfdertijd wordt op Gentle de techniek van embryotransplantatie toegepast.
Embryo 1: Diamant De Semilly x Gentle. Verwachte geboortedatum: maart 2015.
Embryo 2: Calido I x Gentle. Verwachte geboortedatum: augustus 2015. (Dit embryo zal te koop aangeboden worden)Video's
Gentle, CSI2* Gent 2014


« ga terug