NL     FR     EN

Kunstmatige Inseminatie en Embryotransplantatie

Equinta

Equinta is een officieel erkend centrum voor gewone kunstmatige inseminatie, embryotransplantatie en spermawinning. Het werd opgericht in 2006 door dierenarts Ward De Bie.

Er is ter plaatse beschikking over een 150- tal geselecteerde draagmeries. Zodoende kunnen uitgespoelde embryo's meteen en zonder transport overgeplant worden in een geschikte receptor. Verder is er stallingsmogelijkheid voor een 35-tal merries.


Dierenarts Ward De Bie

Ward De Bie studeerde in 2004 af als dierenarts. Hij ontving de “Prijs van de Universiteit Gent” als student met de beste studieresultaten over het geheel van de opleiding. Als thesis koos Ward voor “Diagnose van hoefkatrol bij het Paard”.

Na zijn studies ging zijn interesse echter meteen uit naar de voorplanting bij het paard. De nodige ervaring werd opgedaan bij Joris De Brabander en in 2006 startte hij met zijn eigen reproductiecentrum Equinta.

In tussentijd bouwde Ward ook een carrière op als jumpingruiter. Zodoende kan hij het beste advies geven bij het vinden van de geschikte hengst voor uw merrie.

Condities

Hieronder vindt u een overzicht van de algemene voorwaarden en condities die gelden bij Equinta. Gelieve te tekenen voor akkoord bij het aanbieden van uw merrie. Vergeet niet een kopij van het stamboekpapier mee te brengen bij het aanbieden van de merrie.


Gelieve contact op te nemen indien u meer informatie wenst.


Openingsuren

Om u nog beter van dienst te zijn werken wij vanaf heden nog enkel op afspraak. Contacteer ons.